Olonkoolin
Nomaden
Olonkoolin
Ander gebruik van vee.
ECONOMISCHE ONTWIKKELING
PROBLEEM ANALYSE>>
Economische ontwikkeling

De bewoners van Oloonkolin zijn Maasai. Van oudsher zijn de Maasai nomaden, maar door allerlei ontwikkelingen is het tegenwoordig welhaast onmogelijk voor hen om hun traditionele levenswijze voort te zetten. In de loop van de voorbije tien jaar hebben zij zich daarom in vaste nederzettingen, zoals Oloonkolin, gevestigd. Dit vereist een andere manier van leven, zoals een duurzame manier van omgaan met de omgeving, het bedrijven van landbouw en economische ontwikkeling.

De mogelijkheden op het gebied van landbouw in combinatie met veeteelt (van oudsher het middel van bestaan van de Maasai) zullen de basis vormen voor de economische ontwikkeling van Oloonkolin. In het naburige park Maasai Mara bevinden zich veel toeristenvoorzieningen, die het hele jaar door verse groenten en vers fruit nodig hebben, die zij nu veelal betrekken vanuit ver weg gelegen plaatsen. Door deze producten lokaal te betrekken, zijn zij goedkoper uit, de lokale bevolking profiteert van de opbrengst en de lokale bedrijvigheid heeft een duurzaam karakter, onder meer door beperking van vervoer van deze producten.

Ook anderszins kan van de toeristenmarkt worden geprofiteerd, zoals door de verkoop van traditionele, handgemaakte sieraden, en door kleinschalige horeca in het dorp aan te bieden. Hierin zullen met name de vrouwen een economische rol gaan spelen

 

  • Veilig drinkwater op school
  • Voorlichting over water op school
  • Krokodillen gevaar bij de rivier
  • Veilig water uit een kraan
  • Schoon water in het greenhouse
  • Instructies over de techniek
  • Instructies over de techniek
  • Instructies over de techniek
html slider by cssSlider.com v2.1
Het Greenhouse project

In samenwerking met de basisschool van Oloonkolin is een Broeikas van tomaten opgezet. De kas dient ook als demonstratieruimte waardoor de inwoners geprikkeld worden om agriculturele initiatieven te bedenken. Door de toegang tot schoon water kunnen plannen voor economische ontwikkelingen nu ook echt worden uitgevoerd. De tomaten worden 3 keer per jaar gehost. Het wordt aan lokale community verkocht. Er wordt ook gekeken naar mogelijkheid om aan de touristen lodges te gaan leveren. Daar hebben ze veel verse groentes nodig.

Economie

Onderdeel van het project voor Oloonkolin is het stimuleren van het economische ontwikkeling door het verstrekken van microkrediet aan bewoners van Oloonkolin. Hierbij worden er mogelijkheden op het gebied van landbouw in combinatie met veeteelt en de toeristenmarkt benut. In het naburige park Maasai Mara bevinden zich veel toeristenvoorzieningen, die het hele jaar door verse groenten en vers fruit nodig hebben die zij nu veelal betrekken vanuit ver weg gelegen plaatsen. Door deze producten lokaal te betrekken, zijn zij goedkoper uit en de mensen van Oloonkolin profiteren van de opbrengst. Als ze geld verdienen kunnen ze ook gezondheidzorg betalen waarmee het gezondheidscentrum kan worden onderhouden.

Verkoop Sieraden

Omdat de mama's nu weer tijd hebben kunnen ze elkaar vaker ontmoeten in het community centrum. Ze maken daar nu samen traditionel sieraden voor de verkoop. Er wordt een training opgezet om de kwaliteit te verbeteren zodat ze beter geschikt zijn om aan touristen te verkopen. En er is ook al een begin gemaakt met het maken van traditionel kleren. Het plan is die te gaan verkopen op een plaats waar veel touristen komen. Tenslotte wonen ze vlakbij het grootse en bekendste Safari park, Masaai Marah, te wereld. Zo kunnen ze ook mee gaan profiteren van al die rijke touristen die vlak bij zijn. Als ze daar eenmaal een winkeltje hebben gaan ze beter begrijpen wat de touristen zoeken als souvenir en kunnen ze daar op inspelen.

Oloonkolinoloonkolinoloonkolinoloonkolin