olonkoolin
Opleiding klerenmakerij
Olooonkolin
Verpleegster
Oloonkolin
Opleiding metselaars
olonkoolin
Gezondheidswerker
ONDERWIJS, TRAINING, VOORLICHTING
PROBLEEM ANALYSE>>

Herbruikbaar maandverband

Stichting Oloonkolin start dit jaar met het opleiden van jonge vrouwen in het maken van herbruikbaar maandverband en werkt daarmee aan onze doelen voor het stimuleren van de participatie van vrouwen in de samenleving, meisjes op school en de gezondheid van vrouwen. Bovendien heeft het project een ambitie op het vlak van duurzaamheid.

Verpleegkundigen

Kenia kampt met een tekort van minstens 370.000 verpleegkundigen en 149.000 artsen. Stichting Oloonkolin ondersteunt onze lokale partners van marahospital.com met het opleiden en inzetten van medisch personeel in de Trans Mara Regio. Zoals bijvoorbeeld Leina, afstudeerde als verloskunde aan PCEA Nakuru West Nursing and Technical College in Kenia.

Bouwn watertanks

Stichting Oloonkolin ondersteunt het initiatief van onze lokale partners marawatersupply.org, bij het opleiden en trainen van metselaars om watertanks en handenwas-stations te bouwen met lokaal beschikbare materialen en gereedschappen die zeer duurzaam zijn. Door het aanbieden van praktijkgerichte trainingen verwerven de deelnemers de nodige kennis en vaardigheden voor het bouwen, onderhouden en repareren van deze duurzaam alternatief voor PVC-tanks ,die veel terug te zien zijn op het Afrikaanse continent.

Community health professionals (CHW's)

Community health professionals (CHW's) spelen een belangrijke rol bij het leveren van interventies voor het veranderen van gezondheidsgedrag, zoals anticonceptie en hygiënische voorlichtingen (water, sanitaire voorzieningen en hygiëne. WASH). CHW's zijn leden van de gemeenschap met een diep begrip van gemeenschapswaarden, lokale cultuur en taal. Ze worden geselecteerd door de gemeenschap en ondergaan een gestandaardiseerde training om gezondheidsbevordering en gemeenschapsdiensten op bepaalde niveau te bieden. Bij pandemieën zoals COVID-19 zijn de CHW's erg belangrijk voor het opleiden van huishoudens, het melden en doorverwijzen van COVID-19-gevallen. Stichting Oloonkolin werkt samen met de minister van Volksgezondheid in Narok County om Community Health Workers (CHW's) op te leiden en hen te voorzien van de materiële middelen die ze nodig hebben om hun zeer belangrijke werk voor hun gemeenschappen veilig en goed te kunnen blijven doen.

oloonkolin