Stichting Oloonkolin Kenya

Mossel 24

1775 JB Middenmeer

 

T   0227724211

M 0646096641

E  mail@StichtingOloonkolin.nl

 

www.stichtingoloonkolin.nl

 

K.v.K. Hoorn 60101873

 

ABN Amro Bank NV

Iban NL04 ABNA 0568151216

 

Beste vriend,

 

Met deze nieuwsbrief  brengen wij u op de hoogte van de ontwikkelingen binnen Stichting Oloonkolin Kenya en van de uitvoering van de diverse projecten.

 

Met een hartelijke groet,

Stichting Oloonkolin Kenya

 

 

WASH

Momenteel zijn we bezig met het inzamelen van geld voor het verbeteren van de toegang tot schoon drinkwater, sanitaire voorzieningen en het bevorderen van hygiëne (WASH) in Oloonkolin. Dit project is gericht op het bieden van een gezonde leefomgeving voor alle inwoners, maar vooral de kinderen van Oloonkolin.

 

Cordaid en Stichting Liberty hebben aangegeven ons te willen steunen. Daarmee zullen de voorzieningen in de hoofdkern van het dorp al kunnen worden aangelegd.

 

We zijn nog in bespreking met enkele andere organisaties, waaronder Stichting Dirk Jan, Mensen Rechten, en de Postcodeloterij.

 

 

http://join-the-pipe.org/uploads/projects/foto_1%5b1%5d.png

Schoon drinkwater voor iedereen!

 

Evenementen

Regelmatig doen wij mee aan evenementen en netwerkbijeenkomsten om onze projecten onder de aandacht te brengen en geld in te zamelen.

 

Op 27 september hebben we met een stand deelgenomen aan de Burendag in Middenmeer. Naast enkele donaties hebben we hier enkele contacten aan overgehouden, met wie we verder gaan praten.

 

Valentine bij de informatietafel | Burendag Middenmeer

 

Op 13 oktober hadden we een gesprek met Stichting Netwerk in Hoorn. We hebben een presentatie gegeven en enkele waardevolle tips en adviezen  gekregen van mensen die verstand van zaken hebben. Met enkele van hen gaan we verder praten.

Bij Stichting Netwerk

 

Op 26 oktober namen we met een stand deel aan de Wereld Cultuurdag in Hoogkarspel. Ook dit heeft enkele donaties en contacten opgeleverd waarmee we verder hopen te kunnen.

Wereld Cultuurdag Hoogkarspel

 

 

Community Centre

De basis van alle deelprojecten is educatie. Om dit te kunnen geven, is een ruimte nodig. Daarom zijn we op dit moment bezig met de bouw van een community Centre. Dit Community Centre zal ook worden gebruikt voor het oogonderzoek, dat in februari 2015 zal worden uitgevoerd door de Stichting Zienderogen.

 

Naast de grote ruimte komt bij het Community Centre ook een medisch gebouw. Hier zullen artsen en verpleegkundigen hun onderzoeken kunnen doen en behandelingen kunnen verrichten. Ook zal hierin ruimte komen voor de begeleiding van moeder & kind (consultatiebureau).

 

 

De bouw van het Community Centre

 

Oloonkolin Foundation Kenya

P.O. Box 186

Kilgoris 40700

 

T +254 727752687

T +254 711653645

E OloonkolinFoundationKenya@gmail.com

  

Social Media

 

    

Teamuitbreiding Kenia

Het team in Kenia is uitgebreid met Simon Leonah Musunkui. Simon heeft enkele studies gedaan op het gebied van toerisme en economie en is op dit moment bezig met een Masters-studie Science in Tourism Management met een specialisatie in Tourism Economics: Sustainable Development, Product Development, Diversification and Marketing.

 

Hij gaat ons helpen met de economische ontwikkeling van Oloonkolin, onder meer door het koppelen van het toerisme van Maasai Mara National Reserve aan de lokale economie van Oloonkolin. Het streven is, dat Oloonkolin een toeleveringscentrum zal worden voor vers voedsel en andere consumptiegoederen, alsmede van allerlei diensten aan de honderden toeristenaccommodaties en –voorzieningen over de rivier.