Oloonkolin

Olonkoolin
Presentatie

oloonkolin

Oloonklolin
Verslag Chantal in Oloonkolin

Verschillende manieren om ons te helpen

Doneren

Goede gezondheidszorg is noodzakelijk in Oloonkolin.
Zo'n zestig procent van de kinderen die overlijden in Oloonkolin, sterven tijdens de bevalling of door een complicatie daarbij. Bevallingen beginnen vaak thuis zonder begeleiding van een medisch specialist. Ook overlijden onnodig veel mensen in Oloonkolin aan ziektes zoals difterie, cholera, buiktyfus, Tuberculose, Malaria en worden besmettelijke ziektes zoals Chlamydia trachomatis en HIV gemakkelijk verspreid door gebrek aan voorlichting, begeleiding en medische voorzieningen.
Het dichtstbijzijnde ziekenhuis waar men goede medische zorg en behandelingen kan krijgen is in Kilgoris (Kilgoris District Hospital), 60 km van Oloonkolin vandaan. Er zijn geen auto's (vervoer vindt normaal plaats met motoren), de wegen zijn slecht en vooral als het geregend heeft zijn ze helemaal niet begaanbaar.

Wij willen ons inzetten om de Maasai's te helpen toegang te krijgen tot medicatie, vaccinatie en toenemende kennis over gezond leven en hygiëne door een 1e lijn gezondheidszorg te bouwen in Oloonkolin. Hierdoor zullen de sterfcijfers terug gedrongen worden en de algehele gezondheid van de bewoners verbeteren. Dit zal ook gevolgen hebben voor de economie en de samenleving van Oloonkolin. Onnodig school/werk verzuim door ziekte neemt dramatisch af. Gezonde mensen kunnen werken in bedrijven, de landbouw, ziekenhuizen en scholen. Er worden minder weeskinderen achtergelaten en de gezinnen van Oloonkolin hoeven minder geld te besteden aan medicijnen en zijn minder tijd kwijt aan het verzorgen van zieke familieleden.

U steun hierbij is van harte welkom

Fondsenwerving
Organiseer een fondsenwervingscampagne! Binnen uw sociale kring; op uw werk; bij uw sportvereniging; in uw stad of dorp. Organiseer een bingo-avond, een food fair, een sport- of ander evenement om geld in te zamelen voor ons project. Wij helpen u hierbij natuurlijk graag. Neemt u contact met ons op.

Sponsor acties
Op enkele scholen hebben ze een sponsorloop georganiseerd, die naast geld ook veel goodwill gecreëerd heeft. Zie hier een verslag. Ter ondersteuning van uw actie kunnen wij een leuke presentatie verzorgen. Wilt u ook zoiets organiseren of heeft u een ander idee, neemt u contact met ons op.

Materiele steun
Voor ons nog nieuw te bouwen gezondheids centrum kunnen we nog veel medisch spullen gebruiken. Als U bekend bent met ziekenhuizen, huisarts praktijken, verloskundige praktijk of gezondheids centrum uit Nederland, die nog goede bruikbare middelen willen doneren, neem dan contact met ons op. Begin 2018 sturen we een container naar Kenia.

Helpen met kennis in Oloonkolin
Mensen met ervaring en kennis op gebied van landbouw, onderwijs, handel, waterzuivering e.d Kunnen ook een grote bijdrage leveren aan de ontwikkeling van dit gebied. Neem eerst even contact op.

Ons steunen
Om de mensen in Oloonkolin te kunnen helpen, moet worden geïnvesteerd in allerlei voorzieningen. Dat kost veel geld. Mogen wij hiervoor op uw steun rekenen? Bij voorbaat hartelijk dank!

Maak uw bijdrage over op onze bankrekening:
ABN Amro Bank
Rekeningnr. 56.81.51.216
IBAN NL04ABNA0568151216

Hier kunt u onder meer doneren via iDeal, SMS-machtiging, credit card en PayPal.


Hier kunt u doneren via iDeal en eenmalige of periodieke automatische afschrijving.
BIC ABNANL2A